Zahărul de cocos, cea mai bună alternativă la zahărul rafinat

Eşti în căutarea unei alternative mai sănătoase dar şi mai savuroase la zahărul rafinat? Vrei să apelezi la un produs foarte popular şi foarte interesant din punct de vedere nutriţional? Ce ar fi să apelezi la zahărul de cocos?

Te vei convinge citind acest articol de un lucru- zahărul de cocos este cu siguranţă cel mai benefic zahăr, cu o mulţime de atuuri atât pe plan gustativ cât şi pe plan nutriţional.

Zahărul de cocos, un zahăr parfumat în mod natural. Pe lângă faptul că are o culoare foarte frumoasă, zahărul de cocos are o savoare particulară de caramel şi note de vanilie. Este deci cea mai bună soluţie pentru a îndulci băuturile, prăjiturile sau produsele lactate în mod natural.

Zahărul de cocos are micronutrienţi benefici. Faţă de zahărul rafinat tradiţional, zahărul de cocos, nu este procesat sau rafinat. Îşi păstrează astfel toate mineralele, vitaminele şi antioxidanţii.

Un zahăr cu proprietăţi antioxidante benefice. Floarea de cocos este bogată în mod natural în molecule antioxidante care rămân şi după elaborarea zahărului de cocos. Zahărul de cocos are un o putere antioxidantă de 22001, adică una foarte ridicată.

Un indice glicemic foarte scăzut faţă de alte tipuri de îndulcitor. Una din cele mai interesante caracteristici ale zahărului de cocos- are un indice glicemic foarte scăzut -25. faţă de zahărul rafinat care are un indice glicemic foarte ridicat de 70. Este deci cea mai bună alternativă la zahărul clasic, rafinat mai ales pentru diabetici. Bineînţeles că trebuie să fie consumat cu moderaţie.

Cea mai bună sursă de vitamine şi de minerale. Zahărul de cocos este o sursă foarte interesantă de vitamine din grupa B, de potasiu, de magneziu, dar şi de zinc sau de fier.

Zahărul de cocos este deci cea mai bună alternativă la zahărul rafinat şi se poate integra fără dificultate într-un meniul echilibrat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?