11

Windows 10 – laptop-ul nu se închide

La inceput, am crezut ca problema este doar la laptop-ul meu. Dadeam shutdown, aparent parea ca se inchide, dar tastatura ramanea aprinsa, iar laptop-ul ramanea intr-un fel de sleep. M-am documentat bine bine si am aflat ca problema este un driver al celor de la Intel, sau mai bine spus, asta a fost problema la mine.

Pentru a rezolva problema, trebuie urmati cativa pasi simpli:

  1. In primul rand, haideti sa vedem daca sursa problemei este aceeasi ca si la mine. Pentru a vedea asta, intrati in My Computer, dati click dreapta, intrati la Proprietes si mai apoi in Device Manager(undeva in stanga sus). Acum, cautati System Devices si apoi, in System Devices, uitati-va dupa Intel Management Engine Interface, dublu click, dupa care se deschide o noua fereastra, unde selectam Driver. Daca in dreptul la Driver Version scrie ceva gen 11.0…, inseamna ca aceasta este problema si trebuia sa faceti un downgrade la driver. In acest caz, veti da uninstall la Intel Management Engine Interface.
  2. De aici puteti descarca o versiune a driver-ului ceva mai veche, cu care nu veti mai avea probleme. Instalarea e simpla, fiind nevoie doar de cateva click-uri.
  3. Un restart dupa ce terminati instalarea si ar trebui sa scapati de problema.

In cazul in care intampinati probleme, nu ezitati sa cereti ajutor intr-un comentariu.