Vizitează cele mai frumoase orașe marocane

În Maroc, ai posibilitatea de a descoperi superbul deșert Sahara pe cămilă, să-i întâlnești pe berberi, să faci shopping, plajă și surf pe unele din cele mai frumoase plaje din Africa. Descoperă care sunt cele mai frumoase orașe marocane.

Rabat, capitala Marocului și familiei regale este un oraș curat și aerisit. Este locul ideal dacă îți dorești o vacanță departe de aglomerație și agitația specifică orașelor mari. Palatul Regal și moscheea sunt principalele atracții oferite de Rabat. Turnul Hassan, o altă atracție, este un minaret superb, sculptat fin și construit în 1195. Turiștii în căutare de liniște își pot îndrepta pașii spre grădina Andalou. Femeile marocane vin aici în încercarea de a scăpa de căldura sufocantă. Un adevărat paradis.

Marrakech. Odată ajuns aici, nu trebuie să ratezi magnificul minaret al moscheii Koutoubia, palatul El Badi (construit în secolul 16 și care încetul cu încetul se transformă într-o ruină) și Medersa Ben Youssef, o școală coranică cu arhitectură somptuoasă. Trebuie să vizitezi neapărat una din numeroasele piețe (souks) pentru a profita de arta negocierii la sânge. Piețele de noapte, extrem de populare, oferă o mulțime de specialități culinare, locul ideal pentru festin local.

Essaouira este un oraș portuar simpatic, mărginit de plaje. Majoritatea turiștilor vin aici din Marrakech, la trei ore distanță cu autobuzul. Între Agadir și Essaouira se află două din cele mai frumoase plaje din țară, Sidi Kaouki și Safi. În luna iunie, în Essaouira se organizează Gnaoua World Music Festival care atrage anual mii de turiști veniți din întreaga lume. Pe plaja principală turiștii au posibilitatea de a face plimbări cu calul, cu cămila.

Agadir este situat în apropiere de Essaouira, puțin mai la sud. Aici, atmosfera este complet diferită față de orașul vecin: Agadir este mai turistic, mai puțin autentic. Principala atracție este plaja de nisip auriu. Orașul este modern. Plaja adăpostește o mulțime de restaurante și baruri.

Un comentariu la „Vizitează cele mai frumoase orașe marocane

  1. Inception pe 123movies

    De mult timp vroiam sa vizionez acest film. Poate la inceput se face putina confuzie , dar toate lucrurile se aranjeaza intr-o poveste interesanta.
    Pentru iubitorii de sf recomand acest film chiar daca este din 2010. Garantat nu aveti ce pierde !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?