Vizitează Bruges într-o zi, nu vei regreta

Când nu avem posibilitatea de a sta mai multă vreme în Bruges, acest oraș romantic din Belgia următoarea întrebare este inevitabilă: ce vizităm într-un timp atât de scurt? Destule am spune noi.

Canalele. Bruges este supranumit Veneția de Nord datorită numeroaselor canale care îl traversează. O plimbare cu vaporul, având drept punct de plecare unul din cele cinci ambarcadere situate în centrul orașului îți oferă posibilitatea de a admira podurile, casele medievale, grădinile și morile.

Clădirea Beguingage. Creată în 1245, cunoscută pentru faptul de a fi cea mai frumoasă din Flandra, clădirea Beguingage din Bruges a adăpostit, în jur de 150 de călugărițe în secolul XV. Actualmente, căsuțele sunt ocupate de surorile benedictine. Vizita este gratuită însă intrarea în muzeu, Casa Beguingage se plătește (2 euro).

Muzeul Groeninge. Muzeul Groeninge din Bruges expune în sălile sale o colecție impresionantă de tablouri ale stăpânilor flamanzi precum Jan Van Eyck sau Hugo van der Goes. Alte săli cu colecții permanente oferă o viziune originală asupra artei secolelor XVIII și XIX.

Braseria Halve Maan. Imposibil de evocat Bruges și Belgia fără să amintim de bere. Astfel, un loc de neratat în Bruges este braseria Halve Maan, a cărei vizite te va încânta cu siguranță. creată în anul 1856, această braserie este încă în activitate, ultima de altfel din Belgia și este situată în centrul orașului Bruges. În urma vizitei vei afla tot ce trebuie să știi despre malț și arta de a face bere. Vizita se încheie cu degustarea Brugge Zot, specialitatea casei.

Muzeul Diamantului. O altă atracție populară și importantă din Bruges este muzeul Diamantului. Bruges este cunoscut drept locul în care a fost inventată șlefuirea diamantului, în secolul XV. Cu ajutorul acestei vizite vei face o incursiune în istoria pietrelor prețioase, vei afla originile diamantului și vei admira sutele de diamante expuse.

Un comentariu la „Vizitează Bruges într-o zi, nu vei regreta

Faci un comentariu sau dai un răspuns?