Vitalitate – Câteva idei pentru un mic dejun ideal

Pentru a începe aşa cum trebuie ziua, ai nevoie de un mic dejun ideal. Dar pentru a schimba puţin lucrurile şi pentru a nu consuma versiuni pline de zahăr, sare sau grăsimi, iată câteva idei de reţete pline de vitamină, care se digeră foarte uşor şi care sunt foarte energetice pentru a fi plin de vitalitate încă de când cobori din pat.

Smoothie bowl. Ideea? Să amesteci într-un bol coacăze, afine, căpşuni sau alte fructe roşii cu un puternic efect antioxidant şi cu un nivel important de flavonoizi. Mai poţi folosi, banane, migdale, cereale, seminţe, nuci de cocos….vei prepara astfel un fel de mâncare extrem de energizant şi de savuros pentru a începe ziua aşa cum trebuie.

Bread cake. Un preparat care conţine foarte puţin zahăr, care este o sursă de fibre şi de nutrienţi şi care privilegiază ingredientele de origine vegetală care îi conferă o putere detox şi care favorizează prezenţa micronutrienţilor antioxidanţi.

Power bowl. Anul 2016 este anul în care preparatele în boluri sunt la putere. După tendinţa celebrei bowl cake care amestecă laptele, muesli, fructe şi drojdie într-un bol, power bowl este un concentrat de fibre, leguminoase fierte precum quinoa şi super alimente. Ideal pentru a-ţi face plinul de energie şi a te bine dispune.

Power smoothie. O veritabilă bombă nutritivă, power smoothie este un preparat care amestecă fructele şi legumele verzi cu puţină apă şi câteva super alimente. Este o băutură foarte sănătoasă care se poate savura dimineaţa în locul clasicului suc de portocale.

Terciul sau porridge în engleză. Este o reţetă foarte savuroasă care se poate prepara foarte uşor în doar câteva minute. Trebuie doar să fierbi fulgii de ovăz în lapte, să amesteci fructe şi bucăţi de ciocolată pentru cel mai savuros preparat.

Breakfast in a jar. La fel ca şi salad in a jar, breakfast in a jar este un preparat foarte sănătos pentru micul dejun. Pune într-un borcan iaurt amestecat cu migdale, fistic şi încă un strat de fructe şi fulgi de ovăz.

Un comentariu la „Vitalitate – Câteva idei pentru un mic dejun ideal

  1. The Drop pe watchseries
    In primul rand RIP James Gandolfini. Am vazut si Sopranos si a fost un actor GENIAL. Mare pacat ca s-a stins. Cat despre film, ma asteptam sa fie bun, dar mi-a placut la nebunie. Tom Hardy e bestial si cu Gandolfini langa el..a fost bomba. Superb superb superb! 10/10.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?