The Attaché, un serial israelian care se derulează după atacurile de la Bataclan

The The Attaché este un serial israelian care ne ofera o privire din afara cu privire la atacurile de la Battaclan, realizand in acelasi timp si un portret extrem de emotionant al unui tata israelian de origine marocana care ajunge cu familia sa in Paris, in 13 noiembrie.

Despre ce este vorba?

Avshalom, un isralian de confesiune evreiasca si de descendenta marocana, muzician celebrul se muta la Paris, pentru a o urma pe sotia sa Annabelle, care devine atasat la ambasada israeliana din Paris. Sa devina un imigrant anonim intr-o tara straina va avea un nou sens pentru Avshalom care ajunge aici exact cand are loc cel mai mare atentat terorist din istoria Frantei.

Astfel ca, anul romantic la care visau cei doi in Franta se transforma rapid in cosmar – o criza conjugala in capitala eterna a romantei, o criza de imigrare in inima Europei si o criza de masculinitate si de paternitate.

Foarte paranoic, respins de cei cu care colabora in domeniul muzicii, suferind din cauza barierei de limba gen Lost in Translation si gelos pe succesul sotiei sale, va profita de bunavointa tuturor si se va complace in situatia sa de a se plange mereu de tot si de toate.

Este un serial care oscileaza intre drama si comedie si care picteaza un portret foarte realist al parizienilor, fata de Emily in Paris. Mai ales al celor care nu vorbesc nici macar un cuvant in engleza si care nu fac niciun efort in a-i integra pe necunoscuti.

Aproape necunoscut, Eli Ben-David este un creator de seriale israeliene. In The Attaché, pe langa faptul ca este co-creatorul, acesta este si realizatorul integralitatii sezonului si interpretul lui Avshalom. In aceasta drama, joaca alaturi de Heloise Godet, care a prticipat si ea la scrierea scenariului, la fel ca si Ori Elon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?