Regimul 80/20 – despre ce este vorba?

Bazându-se pe un mod de viaţă cât mai sănătos, regimul 80/20 este cel care se bazează pe un mod de viaţă sănătos şi care cucereşte din ce în ce mai multe vedete din afara Atlanticului.

Principiul este unul foarte simplu- să mănânci sănătos în proporţie de 80% din timp şi restul de 20% să îl rezervi micilor plăceri vinovate. Ce zici? Sună bine?

Paleo, Atkins, mediteranean…. Curele sau dietele de slăbire sunt toate foarte diferite şi sunt foarte numeroase. Iar dacă unele dintre ele îţi permit să slăbeşti foarte uşor şi repede, experţii sunt din ce în ce mai numeroşi atunci când vine vorba despre tragerea unui semnal de alarmă afirmând că restricţiile alimentare duc în mod fatal la clacaje şi deci până la urmă la îngrăşare.

Dar pentru a slăbi, totuşi, unele persoane au nevoie de unele reguli de respectat. Aici intervine regimul 80/20. Bazat mai degrabă pe un mod de viaţă sănătos, decât o cură de slăbire în adevăratul sens al cuvântului, regimul 80/20 este cel care propune să mănânci sănătos şi echilibrat 2/3 din săptămână şi în rest să îţi faci plăcerile atunci când vine vorba despre preparatele gurmande.

În alţi termeni, din 21 de mese, cât ar trebui să ai într-o săptămână, ideea este să ai 4 feluri de mâncare gurmande şi savuroase. Şi datorită acestui regim nu va trebui să renunţi la nimic. Nici la anumite grupe alimentare, nici la anumite ingrediente nesănătoase. Important este să consumi alimente sănătoase în funcţie de gusturi şi de preferinţe, fără să abuzezi, bineînţeles.

Este de ajuns să mănânci cât mai bine în majoritatea timpului. Acest lucru îţi va permite să înţelegi nu este nevoie să fii perfect. Şi este foarte bine dacă foloseşti acest lucru pentru a-şi acorda din când în când puţină libertate. Deci dacă vei consuma din când în când o tabletă de ciocolată, nu vei mai devora dintr-o dată 3 ciocolate după trei săptămâni de restricţie.

Un comentariu la „Regimul 80/20 – despre ce este vorba?

  1. Contact pe Couchtuner

    Am urmarit si eu intr-un final filmul cap-coada. Mi-a placut mesajul care il transmite, este un film bun care merita vazut macar o data. La inceput e mai plictisitor, poate si de asta atunci cand l-am vazut am derulat pana la sfarsit, si nu am inteles mai nimic.

    + ca eram nedumerit cand am ajuns la scena contactului. Nu stiam cum de s-a intalnit cu „taica-su”, bine aseara am aflat ca era defapt extraterestrul, dupa ce am pus o intrebare aici pe forum(daca am urmarit scene din el, nu am fost atent nici la detalii si nici la dialoguri).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?