0

Problemele apărute în primul an de viață

Daca ai facut deja primul copil atunci cu siguranta stii toate sfaturile pe care urmeaza sa le ofer in acest articol pentru ca ai trecut cu bine peste una dintre cele mai grele perioade din viata bebelusului: primul an de viata.

In aceasta perioada vei trece prin cateva probleme principale pe care urmeaza sa le detaliez mai jos. Cert e ca poti trece cu bine prin asta daca te ajuti de cateva produse bebelusi de calitate.

Probleme cu somnul

Aceasta este o problema pe care o au absolut toti copiii mai devreme sau mai tarziu. Nu e ceva grav si cred ca toti parintii au reusit sa depaseasca asta fara prea mari probleme. In magazinele de specialitate vei gasi chiar si la categoria de cadouri bebelusi tot felul de produse care te vor ajuta cu asta, dar oricum va trece de la sine si de la o anumita varsta bebelusul isi va intra intr-un ritm normal de somn.

Aparitia primilor dinti

La fel ca si in cazul problemelor cu somnul, aparitia primilor dinti poate sa apara foarte devreme sau foarte tarziu. Indiferent de cand s-ar intampla, nu e un motiv de ingrijorare deoarece fiecare copil se dezvolta in propriul lui fel.

Dentitia este o perioada destul de dureroasa si incomoda pentru bebelus, de aceea se recomanda folosirea unui inel gingival sau a unei maimute pentru dentitie. Aceasta are atat rolul de a ameliora durerea cat si de a mentine o igiena corespunzatoare la nivelul cavitatii bucale. Maimuta pentru dentitie asigura dezvoltarea sanatoasa a primilor dintisori.

Diversificarea alimentatiei

Pe parcursul primului an de viata al bebelusului va mai trebui sa treci cu bine prin inca o ”etapa de foc”, si-anume diversificarea alimentatiei. Acesta este procesul prin care bebelusul se va obisnui si cu alte gusturi si texturi, in afara de cel al laptelui matern.

Bebelusul va incepe diversificarea cu legume si fructe preparate sub forma de supa crema. Dupa ce acesta descopera primele gusturi, se vor introduce in alimentatie si cerealele (si cu gluten dar si fara). La scurt timp dupa cereale, se poate servi si carne in cantitati mici, bineinteles.

Unul dintre cei mai mari aliati in perioada de diversificare este o farfurie de silicon fabricata special pentru asa ceva. Felul in care este compartimentata farfuria de silicon asigura servirea mai multor tipuri de alimente in acelasi timp, fara ca acestea sa se amestece intre ele. Este un produs foarte util pe care bebelusul tau il va adora datorita culorii frumoase.

Acestea au fost trei dintre etapele care se vor petrece in primul an de viata dar si cate un sfat despre cum sa treci cu bine prin ele.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *