1

Primul pas pentru obținerea permisului este să fii declarat admis la examenul teoretic auto

Din ce in ce mai multi oameni doresc sa isi ia permisul de conducere pentru a deveni soferi cu acte in regula. Tineri, adulti si, de ce nu si persoane trecute de prima tinerete, urmeaza cursurile scolii de soferi in orasul de resedinta. La terminarea acestora, se sustin doua examene – cel teoretic si cel practic. Pentru ca practica fara teorie nu se poate si pentru ca orice sofer ar trebui sa cunoasca semnele de circulatie si regulile, precum si cum sa faca fata anumitor situatii, examenul teoretic este o buna forma de testare a cunostintelor acumulate. Asadar, daca nu esti multumit cu chestionarele de la finalul cartii de legislatie rutiera de pe care ai invatat si vrei intrebari cu diferite grade de dificultate, la fel cum iti vor fi prezentate si la examen, te invitam sa faci testele auto online zilnic. Astfel te vei pregati mai bine pentru proba teoretica iar orele de sofat iti vor fi extrem de utile pentru proba practica.

Cum sa nu fim prinsi ‘pe picior gresit’ la examenul teoretic auto?

De cele mai multe ori, oamenii considera ca simpla rasfoire a cartii de legislatie rutiera sau aprofundarea acesteia sunt suficiente pentru a promova examenul teoretic si se sperie mai tare de proba practica pe care vor trebui sa o treaca. Proba teoretica pentru obtinerea permisului auto se va sustine pe baza unei aplicatii informatice, gestionata de DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere Inmatriculari Vehicule). Pentru categoria B, (cea mai solicitata categorie in tara noastra), sunt 26 de intrebari la proba teoretica, avand un timp de solutionare de 30 de minute. Este necesar sa raspunzi corect la minim 22 de intrebari pentru a promova.

Chestionarele auto DRPCIV se pot rezolva acum si online si ai avantajul ca vezi exact unde gresesti si iti intiparesti bine in minte solutia la o intrebare sau o situatie asemanatoare. Dupa ce vei trece cele trei intrebari de acomodare, va trebui sa sustii testul propriu-zis pe care, daca ai facut inainte chestionarele auto pe internet, cu siguranta il vei trece cu brio, urmand partea practica!

Pregatirea teoretica pentru examenul de teorie auto presupune aprofundarea materiei si rezolvarea chestionarelor DRPCIV online

Pentru ca proba teoretica si practica nu se sustin in fiecare zi, ai suficient timp sa te pregatesti din toate punctele de vedere pentru fiecare. Testele auto online sunt din ce in ce mai raspandite in randul cursantilor care doresc sa promoveze proba teoretica din prima si aceasta nu este cu nimic mai putin importanta decat cea practica. Daca ai ajuns la acel punct in care poti sustine acest examen, nu te prezenta nepregatit. Este pacat sa amani proba practica din cauza ca trebuie sa te reprogramezi la cea teoretica! Cel putin cu cateva zile (daca nu saptamani) inainte sustine si testele online, cel putin o ora pe zi si vei vedea ca obtinerea permisului auto, cel putin teoretic vorbind, este floare la ureche!

Admin

One Comment

  1. Pentru a fii admis la examenul auto teoretic, trebuie intai sa pui mana pe legislatie, sa inveti si sa faci teste. Astfel vei reusii mai departe, altfel va dura ceva pana vei ajunge la proba practica..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *