Patru alimente care te ajută să ai un somn liniștit

Odihna este poate cea mai importantă parte din rutina fiecaruia dintre noi, un somn liniștit înseamnă odihnă de calitate.
Mulți oameni au mari probleme cu somnul datorită numeroșilor factori precum stresul, depresia, examenele, problemele la locul de muncă, integrarea, adaptarea etc.
Pentru un somn liniștit există câteva alimente ce ni-l pot asigura prin intermediul substanțelor din compoziția lor.

1.Bananele ajută la un somn mai bun, fără tulburări și foarte odihnitor. În compoziția lor, bananele conțin serotonină, substanță care ajută la relaxarea mușchilor, și melatonină care generează somn.
Această gustare își face efectul în timp de o oră de la ingerare, astfel este bine de știut cum trebuie să vă stabiliți programul pentru o mică gustare înainte de a vă pune în pat.

2.Laptele. Un pahar de lapte călduț, este un adevărat aliat pentru un somn liniștit și profund. Datorită conținutului de calciu, laptele generează somnul, calciul fiind elemntul cheie care eliberează melatonină.
Pentru un somn liniștit, bea un pahar de lapte cald și apoi te vei trezi plin de energie și vitalitate.

3.Mierea. Dacă niciuna dintre soluțiile enumerate mai sus nu reușesc să te atragă, o linguriță de miere pe stomacul gol poate fi extrem de utilă pentru somnul de frumusețe.
Zahărul din miere are un procent considerabil de magneziu, acesta ajutând la un somn plăcut și liniștit.

4.Cireșele. Cui nu îi plac cireșele? Dar cine ar fi crezut că acestea sunt recomandate pentru a garanta un somn liniștit?!
Tot datorită conținutului de melatonină, precum bananele, generează somnul și relaxarea corpului. Acestea trebuiesc consumate cu 1-2 ore înainte de somn, proaspăt culese sau sub formă de suc făcut la blender.

Este foarte important să realizăm încă de la vârste fragede cât de necesară este odihna pentru organism. Somnul liniștit este foarte important și util, cotribuind la o bună funcționare a oganismului.