0

Pătlăgeanca din Delta Dunării

In satul Patlageanca din Delta Dunarii, pescuitul este pus la rang de arta. In zilele calduroase de vara, in timpul amiezii, pe ulitele acestui sat nu vei gasi nici macar o persoana. Vei gasi numai libelule si salciile care isi misca greoi ramurile.

Acest sat este foarte usor accesibil, aflandu-se la cativa kilometri de Tulcea. Vei avea posibilitatea de a ajunge in aceasta localitate, luand pasagerul care pleaca de trei ori pe saptamana in aceasta zona. Pretul este unul foarte mic, de doar 12 lei, si 15 lei pentru o nava mai rapida.

Aceasta calatorie nu dureaza mai mult de 30 de minute si cu siguranta te vei putea bucura de o priveliste care te va fascina. Daca optezi pentru nava clasica, atunci vei avea acces la punte, astfel incat sa observi mai bine zonele salbatice prin care vei trece.

Vei observa numeroase epave ale unor nave scufundate pe jumatate. Mai ai si posibilitatea sa alegi mersul cu masina. Daca vei alege optiunea cu masina, vei trece pe langa santierul naval, iar mai apoi peste calea ferata.

Vei observa numerosi nuferi, salcii, dar si o sumedienie de pasari care traiesc in aceste zone linistite. In sat nu prea exista pensiuni, dar exista posibilitatea sa te cazezi la localnici. Adaca te vei decide sa stai la un localnic, nu uita sa-l intrebi daca are baie cu aburi. In aceasta zona te vei bucura de cele mai bune mancaruri pescaresti, de la bors de peste, la stiuca umpluta si placinta dobrogeana.

In Delta pestele este inca un aliment esential, localnicii preparandu-l sub forma de chiftele, sarmale, dar si mititei. In centrul satului se afla bisericuta ortodoxa. De obicei este incuiata, preotul venind foarte rar, avand in vedere numarul mic al localnicilor. Viata satului este animata doar in vacante, atunci cand copiii vin in vizita la bunici.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *