0

”O sută de ani de singurătate” ajunge pe Netflix

Netflix a reusit sa obtina dreptul de a realiza o adaptare cinematografica a cartii „O suta de ani de singuratate”, carte publicata de Gabriel Garcia Marquez. Aceasta carte a fost publicata in anul 1967, dar nu a fost niciodata transformata intr-un film. Motivul pentru care aceasta carte nu a fost transformata intr-un film este frica tatalul lui Rodrigo Garcia ca filmul sa nu fie la fel de bun precum cartea. Garcia Marquez era hotarat ca orice adaptare dupa cartile sale sa fie in spaniola. Toate ofertele de adaptare au fost astfel refuzate pana in acest moment.

Rodrigo Garcia, fiul lui Gabriel Garcia Marquez a spus ca in ultimii ani, calitatea serialelor si a filmelor a crescut foarte mult, de aceea el s-a gandit serios cu privire la un film. Se pare ca Netflix a demonstrat in ultimii ani ca poate produce niste seriale de succes chiar si in limbi straine, acestea avand subtitrari. Tot ce parea sa fie o problema,. Nu mai este o problema, de aceea dreptul de a realzia acest film a fost obtinut de cei de la Netflix.

Cartea „O suta de ani de singuratate” urmareste vietile familiei Bunedia, capul familiei fiind fondatorul orasului fictiv Macondo, din Columbia. Aceasta carte se incadreaza in genul realismului magic, ea fiind considerata a fi o adevarata capodopera a literatuirii latin-americane, dar si universale in acelasi timp. Ea a fost tradusa pana acum in 46 de limbi si a fost vanduta in 50 de milioane de exemplare pe tot globul. Nu se stie insa cu sigruanta ce actori vor juca in aceasta productie noua a celor de la Netflix.

Producatorii au anuntat insa ca vor incepe cautarile pentru cei mai talentati actori din America Latina, astfel incat sa gaseasca personajul potrivit pentru aceasta noua productie. Un lucru este cert si anume ca cei doi copii ai lui Garcia Marquez nu vor fi implicati in aceasta noua productie, pentru a oferi echipei din spate o libertate de miscare foarte buna. Rodrigo Garcia spune ca au mai existat tratative in familie de obtinere a drepturilor cartii, astfel incat aceasta sa fie transformata intr-un film, dar toate au fost refuzate de catre scriitor. El a mai aduagat si faptul ca nu a fost deloc o decizie usoara de luat pentru el, fratele sau si mama sa. El simte ca un nou capitol maret al cartii a inceput, iar un alt capitol vechi s-a incheiat.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *