Nu sări în apă dacă nu știi să înoți

În cazul în care nu v-ați prins până în acest moment, titlul articolului reprezintă altceva (vă explic imediat ce), nu neapărat ideea de a nu sări în apă dacă nu ai habar să înoți deși puteți să țineți cont și de ideea propriu-zisă dacă vă prețuiți totuși viața. :))

Așadar, ideea e că nu trebuie să te bagi în treburi de care n-ai habar mai ales fără să te documentezi puțin înainte. Nu mă înțelegeți greșit, nu spun să nu încercați lucruri noi, știți vorba care spune că dacă nu riști nu câștigi. Ceea ce vreau să spun e că nu merită să începi, de exemplu, un proiect și să investești bani (mulți) în asta dacă n-ai habar ce și cum.

Nu vorbesc din cărți ci din propria-mi experiență pe care-mi pare bine că am acumulat-o și totuși am o mică urmă de regret că nu i-am ascultat pe cei care mi-au spus asta înainte și am fost nevoit să testez pe pielea mea și să pierd niște bănuți pentru care muncisem destul de mult și pe care speram să-i înmulțesc înzecit din așa-zisele proiecte de succes pe care voiam eu să le lansez prin online-ul românesc.

Aici v-am dat doar exemplul meu pentru a nu părea că vorbesc din lucruri pe care le-am citit sau din viețile altor oameni însă treaba asta se aplică în multe domenii. E super să fii cât mai curios, să vrei să știi cât mai multe lucruri, să aprofundezi chestii, să lansezi proiecte bune dar îți recomand să nu te avânți din prima dacă nu știi despre ce e vorba mai ales dacă e vorba de sume mari la mijloc.

Așadar gândiți-vă de două ori înainte de a investi în ceva, indiferent de ce-ar fi vorba, deoarece mereu există posibilitatea să pierdeți și nu vreți să vi se întâmple asta atunci când vorbim de bani mulți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?