Muzee în Europa

Exista multe muzee pe care le poti vizita. Unele mici, iar altele destul de mari, in care daca nu esti atent poti pierde uneori si o zi intreaga. Un astfel de muzeu este Muzeul National de Cinema din Italia. Acest muzeu este cunoscut in primul rand datorita cladirii ce adaposteste exponatele decat datorita exponatelor in sine, iar acest lucru nu este chiar cea mai satisfacatoare descriere a sa, deoarece multe dintre exponatele prezente in el sunt foarte valoroase.

Acest muzeu se dorea a fi sinagoga, dar dupa ce primaria din Torino l-a cumparat s-a transformat intr-un monument al unitatii nationale. Acest muzeu are numeroase masinarii din industria cinematografica, iar biletul de intrare costa numai 9 euro. O calatorie prin istoria cinematografiei este una fascinanta si cu siguranta te va absorbi.

Un alt muzeu, este cel din Ungaria, Budapesta, numit si Casa Terorii. Acesta este un muzeu al comunismului, invitandu-te la meditatie. Exteriorul cladirii este destul de impresionant, cu toate acestea interiorul este si mai impresionant.

Aceasta cladire a fost o casa a terorii atat in perioada comunista, cat si in cea nazista. La subsolul acestei cladiri aveau de obicei loc interogatorii ce se sfarseau cu crime.

Un alt muzeu pe care nu va trebui sa-l ratezi este Muzeul Lavandei din Franta. Fiecare familie din zona Provence are mai multi acri de lavanda, la fel cum in Grecia sau in Turcia se cultiva maslini. In acest muzeu vei avea ocazia sa vezi procesele prin care lavanda este prelucrata si sa degusti diversele preparate pe baza de lavanda, sau chiar sa incerci unele parfumuri pe gratis.

Exista si un magazin cu diverse produse pe baza de lavanda, chiar la iesirea din muzeu. In acest magazin te poti foarte usor pierde pentru ca vei gasi diverse produse cu aroma de lavanda fina.