0

Modalități prin care masajul îți poate îmbunătăți sănătatea

În general, oamenii folosesc masajul fie pentru a obține o stare de bine și o relaxare generală, fie pentru a ameliora o tulburare specifică, cum ar fi durerea sau o anumită imobilitate a corpului. Masajul poate ajuta la îmbunătățirea stării de sănătate: ajută la reducerea simptomelor din multe boli și afecțiuni, cum ar fi sciatica, durerile de cap, durerile musculare, artrita, depresia, anxietatea și multe altele.

O ședință de masaj crează o profundă stare de realxare, sistemul imunitar este stimulat, efectele resimțite la nivel fizic scad, de asemenea este redusă și frecvența cardiacă, frecvența respiratorie și tensiunea arterială. În timpul și după o sesiune de masaj, in salonul Tantra erotic massage Bucharest, există multe modificări fiziologice în corpul persoanei care primește masajul. Aceasta include răspunsul de relaxare și răspunsurile mecanice.

Unele dintre beneficiile generale ale terapiei cu masaj pot include:
-Relaxarea fizică,
-Îmbunătățirea circulației, hrănirea celulelor și îmbunătățirea eliminării toxinelor,
-Alinarea durerilor musuclare,
-O mai mare flexibilitate a corpului,
-Energie și vitalitate îmbunătățite.

Ce alte efecte specifice se pot obține prin intermediul masajului?
-Reducerea stresului – Efectele pe termen lung ale stresului pot genera răni emoționale și fizice. Terapia prin masaj poate ameliora stresul și afecțiunile asociate acestuia, cum ar fi durerile de cap, tensiunea.
-Obținerea unui somn mai bun – Cercetările arată că masajul poate îmbunătăți calitatea somnului la cei care acuză dureri de spate mai mici, fibromialgie, insomnie, și diverse alte condiții de sănătate.
-Sporește sănătatea mintală și sănătatea fizică – Cercetările sugerează că simptomele stresului, anxietății și depresiei (toate asociate cu sănătatea mintală) pot fi direct afectate de terapia cu masaj.
-Gestionarea durerii – Durerea poate afecta negativ calitatea vieții unei persoane și poate împiedica recuperarea acesteia din cauza bolii sau a rănilor. Cercetările arată că masajul poate ajuta la scăderea durerilor de spate, a durerilor de cap, diverse alte inflamații ale articulațiilor sau compresii ale nervilor.
-Creșterea gamei de mișcări – Atleții de elită și persoanele care practică sport ocazional pot beneficia de terapia prin masaj. Masajul poate ajuta la reducerea tensiunii musculare, la îmbunătățirea performanțelor și la prevenirea leziunilor.

Răspunsul la relaxare este răspunsul sistemului nervos la masaj și atingere. În masaj, atingerea poate fi considerată de către organism o invitație la relaxare. Prin mișcările de masaj se produce și ameliorarea durerii și apare astfel un răspuns în corp, răspuns care poate încetini respirația și poate reduce tensiunea arterială, relaxează mușchii și crește serotonina ( hormon care poate ajuta creierul să gândească și să aibă mai multe emoții pozitive).
Răspunsurile mecanice apar după o creștere a circulației sangvine și obținerea unei stări de relaxare atât fizică cât și mentală. Îmbunătățirea circulației sangvine poate ajuta la circulația mai bună a oxigenului în celule și la eliminarea mai eficientă a toxinelor din organism.

Cu ajutorul ședințelor de masaj, realizate în mod regulat la Tao Massage Bucharest, nu numai că vei putea să te relaxezi, dar poți obține ameliorarea sau chiar dispariția durerilor și o stare de spirit mai bună, o atitudine stenică, plină de optimism, o îmbunătățire a calității vieții.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *