Minecraft – unul dintre cele mai populare jocuri

Acum ceva ani a apărut un joc, în alpha, pe nume Minecraft. Nu era cine știe ce de capul lui, până îi dădeai o șansă. Era dependență curată. Odată ce începeai să construiești ceva, nu-l mai puteai lăsa. Ideea jocului este simplă, controlezi un om, ce taie pomi pentru lemne, face din lucruri mărunte, lucruri mari, vânează și noaptea se luptă cu diverse creaturi.

Cu fiecare versiune nou apărută, jocul se îmbunătățea. Materiale noi, creaturi noi și lumi noi. Multe ore am petrecut în fața calculatorului jucând acest joc, cel mai rău îmi pare că nu am avut niciun prieten cu care să joc. Eu îl găsisem primul și pe când ceilalți au prins gustul, eu deja o lăsam mai moale. Îmi amintesc ce construcții făceam, castele, orașe din vestul sălbatic, piramide, sau când mă plictiseam, pur și simplu aruncam în aer diverse lucruri.

Recent jocul a fost cumpărat de o companie mai mare, până acum acesta fiind deținut de creatorul său, un tip ce face jocuri din plăcere. Spunea într-un interviu că nu se aștepta să aibă așa mare succes. Deși la prima vedere jocul nu pare cine știe ce, după ce descoperi libertatea care ți-o oferă, nu-l vei mai lăsa.

Zilele astea Turcia vrea să-l interzică, deoarece promovează agresivitatea față de animale și alte chestii ciudate. Partea și mai interesantă este că investigația a pornit de la faptul că cineva a crezut că se promovează agresivitatea contra femeilor. Cam totul e neutru în joc, ăia se plictisesc, e clar.

Jocul are ceva cerințe, dar și așa sub un calculator mediu în ziua de astăzi. Este interesant, un loc unde ne putem transfigura imaginația în realitate. Jucând singur te vei plictisi în cele din urmă, dar dacă ai niște prieteni aproape, jocul acesta va deveni o aventură și un subiect de discuții pentru mult timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *