2

Metode promovare site

Vreti clienti pentru site-ul dumneavoastra?
Atunci aveti nevoie de promovare. O buna promovare.

Promovarea site-ului ar trebui sa reprezinte un domeniu de maxim interes pentru orice companie de azi care vrea sa se extinda, sa atraga un numar tot mai mare de clienti si sa-si indeplineasca tot mai bine obiectivele de vanzare.

Lucrurile merg cam asa: prima daca creati un site, dupa care este nevoie sa-l promovati. Degeaba aveti un site bun daca oamenii nu va cunosc, nu ajung la dumneavoastra. De aceea, aveti nevoie de promovare site.

Cu o strategie eficienta de promovare in scurt timp veti vedea ca lucrurile vor deveni mai inchegate, iar afacerea dumneavoastra va avea in fata un viitor mai bun. Ceea ce vreau sa spun este ca aveti nevoie de trafic pe site, pentru ca trafic inseamna mai multi vizitatori, mai multi clienti si implicit mai multe comenzi si vanzari.

Dar cum puteti creste traficul pe site? Aceasta este intrebarea. Si tot mai mult specialisti incearca sa gaseasca raspunsuri cat mai variate, dar eficiente.

Promovarea site-ului se poate face prin mai multe metode. Iata cateva dintre ele:
1. Va promovati pe Google. In acest caz vorbim despre o promovare platita. Stabiliti un buget si ii spuneti lui Google de cati bani vreti sa va aduca „click-uri” in site. Ideal ar fi sa apelati la o firma specializata care va poate ajuta in acest sens. Asta pentru ca si promovarea site-ului pe Google nu este atat de simpla. Exista o serie de criterii, de trucuri si e nevoie de perspicacitate, anticipare si experienta pentru a crea cele mai bune anunturi care sa-i atraga exact pe cei interesati si care pot deveni cu adevarat clientii dumneavoastra.

2. Exista apoi alte metode gratuite de promovare a site-ului. Ce puteti face mai exact? Puteti crea un videoclip si sa-l incarcati pe Youtube, sa creati si sa scrieti frecvent pe un blog, sa creati o pagina de Facebook unde sa puteti tine legatura cu clientii si potentialii dumneavoastra clienti. Exista de asemenea posibilitatea de a crea si de a trimite emailuri target-ate (gen Newslettere). Pentru ca toate acestea sa fie cat mai eficiente si sa aduca rezultate cat mai bune e nevoie de un lucru important care se numeste RELEVANTA. Cu cat acest continut pe care il faceti public este mai relevant, mai atragator si interesant, cu atat el va atrage mai multi potentiali cumparatori.

In cazul in care considerati ca nu aveti timp de toate acestea, va recomand sa apelati la o echipa buna ce ofera servicii de promovare site.

Indiferent daca alegeti promovare site prin metode gratuite sau cu ajutorul unor tehnici pentru care trebuie sa platiti, este bine sa monitorizati rezultatele si sa le corelati cu investitia. Vedeti ce e bine, ce merita pastrat, ce se poate imbunatati, la ce trebuie sa renuntati pentru ca in final sa reusiti sa atrageti un numar cat mai mare de utilizatori pe site-ul dumneavoastra.