Messiah – noul serial Netflix a provocat o mulțime de polemici

Noul serial Netflix abia a fost difuzat, incepand cu 1 ianuarie ca deja a starnit numeroase polemici in randul telespectatorilor si nu numai. A aparut deja o petitie care vizeaza sa boicoteze platforma. Unul din principalii actori ai serialului, Tomer Sisley, se apara.

Prima polemica in 2020 pentru Netflix. Aparut incepand cu 1 ianuarie pe platforma americana, serialul Messiah a starnit polemici, nemultumirea unor internauti. Numai putin de 4000 au semnat deja o petitie dupa aparitia primului trailer. Cei care se afla la originea acestei petitii afirma ca platforma sustine o « propaganda malefica si anti-islamica » si cheama si altii pentru a boicota platforma. Messiah a atins deja mai multe corzi sensibile. Serialul a aparut in mijlocul crizei israelo-palestiniene, trateaza religia insa si terorismul in cadrul episoadelor sale. Pune in scena un fel de Messia al timpurilor moderne care apare in Orientul Mijlociu si predica peste tot, afirmand ca se lasa condus de o forta superioara.

Pe urmele sale se afla un agent CIA intepretat de actrita Michelle Monaghan care va face echipa cu un agent israelian, interpretat de comediantul francez Tomer Sisley. Impreuna, cei doi agenti vor incerca sa il demascheze pe acest guru misterios. Un scenariu original care a starnit numeroase reactii datorita caracterului sau provocator. Creatorul serialului nu se ascunde, chiar din contra si marturiseste ca serialul este provocator, insa provocator nu inseamna ofensator dupa parerea sa.

Recent, actorul Tomer Sisley a raspuns acestei polemici create in jurul serialului Messiah. Dupa parerea sa, autorii acestei petitii se inseala in mod evident. Daca serialul ar fi fost o propaganda impotriva a oricarui alt lucru din lume nu ar fi participat adaugand faptul ca persoanele care semneaza petitia nici macar nu au urmarit serialul deci habar nu au ce semneaza. Dupa parerea actorului, serialul Messiah trateaza, inainte de toate, felul in care oamenii percep lucrurile si cauta sa puna la indoiala sistemul nostru de credinte.

De aceea, dupa parerea lui Sisley, serialul nu va reusi niciodata sa puna de acord pe toata lumea. Actorul a sugerat in egala masura in interviul acordat faptul ca scenariul pentru un al doilea sezon al serialului Messiah este pe cale sa fie scris.

Oricum ar fi, Tomer Sisley este incredibil in sezonul 1 al serialului Messiah. Perfect descrise, personajele complexe si intrigante trezesc in noi emotii conflictuale. Serialul dezvaluie putin cate putin intentiile sale. Tomer Sisley joaca rolul unui agent israelian si este incredibil in aceasta fictiune. Chiar daca joaca rolul unui personaj violent, odios uneori, reuseste sa ne starneasca empatia. De notat este ca actorul jongleaza intre trei limbi, engleza, ebraica si araba. O inetrpretare de exceptie, un motiv in plus de a urmari serialul Messiah.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *