2

Meditația – noul secret pentru energie al directorilor, vedetelor și liderilor lumii

Ai auzit vreodata despre meditatie? Desigur, nu e vorba despre meditatiile date de profesori, ci de meditatia realizata prin controlul respiratiei, o tehnica veche de mii de ani.  Aceasta este originara din Asia de Sud si Sud-Est si e folosita mai ales de calugarii budisti sau hindusi. Asta nu inseamna neaparat ca e ceva strict religios, desi anumite forme de meditatie exista in majoritatea religiilor. Meditatia poate fi folosita de oameni simpli, religiosi sau nu, ca un instrument pentru imbunatatirea generala a corpului si mintii.

De cateva decenii, in Europa si America au incepu sa fie constientizate beneficiile acestor tipuri de exercitii. Oamenii de stiinta, colaborand cu celebrul Dalai Lama, au scanat creierele unor budisti in timp ce acestia meditau, dar si apoi, pe perioada mai lungi.

Rezultatele au fost remarcabile: Meditatia iti creste starea de bine si energia, te relaxeaza si te ajuta sa te concentrezi mult mai bine. Mai mult, acesta creste densitatea materiei din partea din fata a creierului, cea responsabila de majoritatea performantelor noastre si bunei sanatati mintale.

Milioane de oameni au inceput sa foloseasca meditatia. De la director de mari companii precum Steve Jobs, care medita din adolescenta, pana la lideri mondiali, vedete (printre primele a fost Madonna) sau chiar sportivi de top care au descperit ca astfel isi pot creste performantele.

Nu trebuie insa sa fii un VIP pentru a beneficia de meditatie. Orice om se poate simti mai bine si poate gandi mai bine cu ajutorul ei.

Cum se face meditatia? Poti gasi fara probleme niste ghiduri pe Internet, insa baza e asta: Trebuie sa inveti sa respiri in asa fel incat sa te relaxezi si sa iti eliberezi capul de orice ganduri.

Asta e principala problema a noastra: Gandurile nu ne dau pace, o voce isi aminteste mereu de toate problemele, de la cele financiare la cele in dragoste sau isi face probleme pentru viitor.

Secretul meditatiei e sa indepartezi vocea asta.

O sedinta de baza de meditatie arata cam asa: Te asezi, de obicei cu picioarele in pozitia lotusului dar poti sa stai si pe fotoliu sau pe jos, pur si simplu. Inchizi ochii sau, daca ii tii deschisi, poti privi in flacara unei lumanari sau ceva asemanator. Cel mai bine e cu ochii inchisi (eventual si cu o muzica lenta, de meditatie, de pe Youtube). Apoi incepi sa respiri ritmic, total, si sa inspiri. Ca sa iti elimini alte ganduri e bine sa te concentrezi pe un punct de pe fata ta, cum ar fi sa simti varful nasului in timp ce respiri sau.

Incearca sa nu te gandesti la nimic. Prima data va fi extrem de greu, gandurile ti-o vor lua razna. Nu-i nimic, trebuie sa o iei de la capat si sa incerci sa le elimini din nou. E ca un exercitiu, e greu la inceput, apoi devii tot mai bun.

Vei vedea ca sunt de ajuns 5 minute pe zi, efectele se vor simti imediat si se vor multiplica in timp. Cel mai important dintre ele, o stare de relaxare si o scadere a vocii din capul tau. Asta se reflecta in o multime de beneficii, chiar si fizice. Un om mai relaxat si capabil sa se concentreze mai bine e mai performant, mai rezistent la efort si asa mai departe.

Nu e deloc putin lucru. De aceea meditatia castiga tot mai multi adepti in lume.

Partea cea mai buna: Nu te costa aproape nimic si iti ia foarte putin timp. Incearc-o, poate ca asta e ceea ce iti lipsea!

Admin

2 Comments

  1. Meditatia sau putin timp pentru noi este un lucru pe care il uitam de multe ori, cu toate ca avem o nevoie foarte mare de acesta, pana la urma daca noi nu ne gandim la persoana noastra, atunci cine?

  2. Nu mi se pare ca meditația este un lucru așa de bun și ca are un efect așa puternic, in schimb o plimbare cu mașina consider ca ma ajuta mult mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *