Locuri de vizitat în Australia – destinația ideală?

Australia dispune de un statut unic în lume: este în același timp insulă, stat și continent. Australia este o țară a varietății care le oferă turiștilor o mulțime de atracții: metropole cosmopolite și moderne, plaje sălbatice, neatinse, recife de corali spectaculoase, deșerturi vaste și peisaje idilice. Iată ce poți vizita în Australia.

Red Center. În inima Australiei se află trei situri pe care nu trebuie să le ratezi: Uluru, King’s Canyon și Olgas. Dacă Uluru este un simbol cunoscut al Australiei, un al loc preferat de turiști din Red Center este King’s Canyon.

Sydney. Dacă timpul îți permite să vizitezi un singur oraș din Australia atunci cel ales trebuie să fie Sydney. Plimbă-te de-a lungul Circular Quay pentru a admira Opera și Harbour Bridge, vizitează grădinile botanice și fă o plimbare relaxantă între Bondi Beach și Cooge Beach.

Kimberley. Situat în partea de nord-vest, Kimberley reprezintă regiunea cea mai puțin populată din Australia. Aceasta adăpostește parcul național Purnululu unde turiștii pot vedea formațiuni geologice suprinzătoare.

Marea barieră de corali. Una din cele mai cunoscute atracții australiene din lume, marea barieră de corali se află în largul Queensland și adăpostește o mare varietate de pești și corali.

Ningaloo Reef. Echivalentul mai puțin cunoscut al marei bariere de corali, situată pe coasta de vest a Australiei, Ningaloo Reef este celebru pentru rechinul-balenă care vine în această regiune an de an.

Pădurea pluvială din Queensland. Situată la aproximativ 110 kilometri distanță de Cairns, pădurea pluvială adăpostește o mulțime de animale: atenție la crocodili, deschide bine ochii, ai putea da peste un cazuar.

Whitsundays sunt niște insule magnifice situate în apropiere de marea barieră de corali. Numeroase croaziere sunt organizate pentru turiști, croaziere de două-trei zile.

Great Ocean Road reprezintă o autrostradă de 250 de kilometri lungime, situată pe coasta de sud, cu priveliști ce taie respirația și plaje numeroase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?