Laptele de migdale este sau nu este cel mai bun pentru sănătate?

Din ce in ce mai multe persoane aleg sa inlocuiasca laptele de vaca cu laptele de migdale. Motivul este unul foarte simplu- se pare ca laptele vegetal este mult mai usor de digerat. Dar se pare ca laptele de migdale a reusit sa se remarce fata de celelalte tipuri de lapte vegetal.

Oare acest succes este cu adevarat justificat? Laptele de migdale chiar ofera beneficii suplimentare organismului nostru?

De ceva ani incoace, laptele de migdale a reusit sa detroneze faimosul lapte de soia atunci cand vine vorba despre cele mai bune substitute la laptele de vaca. Trebuie sa precizam faptul ca pe langa faptul ca are o consistenta foarte apropiata de cea a laptelui de vaca, laptele de migdale are o multime de beneficii minunate, din ce in ce mai apreciate de catre cei care sunt intoleranti la lactoza.

Pentru ca, pe langa faptul ca nu contine aceasta glucida aratata din ce in ce mai mult cu degetul, aceasta bautura lactata vegetala, acesta nu afiseaza nici colesterol, nici gluten in compozitia sa.

In plus, pe langa faptul ca este foarte sanatos, este cel mai bun aliat al sanatatii. O ceasca de lapte de migdale nu afiseaza decat in jur de 30 de calorii, fata de cel de vaca, afisand in jur de 100.

Un atu suplimentar al laptelui de migdale- acesta contine si vitamine si minerale, esentiale bunei functionari a organismului- vitaminele A, D, E, fier si riboflavina.

Calitatile nutritionale ale laptelui de migdale au deci un efect extrem de pozitiv asupra corpului si asupra sanatatii celor care il consuma. Pe langa faptul ca poate favoriza pierderea in greutate, poate contribui la stimularea nivelului de colesterol bun, in detrimentul colesterolului rau.

Laptele de migdale este o bautura excelenta pentru a preveni riscurile cardio-vasculare. Pe plan intestinal, aceasta bautura este o alegere excelenta.

Pe de o parte, laptele de migdale poate favoriza digestia. Pe de alta parte, poate ameliora absorbtia intestinala a grasimilor si a zaharului. Pe langa toate acestea, nivelul bogat de fibre al migdalelor este cel care poate intari peretii esofagici si colici.

Pe scurt, iata beneficiile laptelui de migdale in raport cu cel de vaca.

Laptele de migdale versus laptele de vaca. Printre diferentele majore intre laptele de migdale si laptele de vaca:
– o absenta a glucidelor in laptele de migdale.
– fara gluten.
– fara colesterol.
– mai multe vitamine si minerale in laptele de migdale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?