La ce este bună Vitamina E?

Vitamina E este o vitamina esentiala corpului si organismului nostru, vitamina care nu este produsa de organismul nostru.

De unde vine Vitamina E? Suspectul obisnuit – hrana. Insa nu doar fructe si legume cum suntem obisnuiti ci si nuci si seminte care sunt extrem de bogate in aceasta vitamina. Semintele de floarea soarelui, migdalele si alunele sunt surse excelente de Vitamina E. Chiar daca le consumi deja in cantitati mari, iti propunem sa descoperi in cele ce urmeaza aceasta vitamina puternica, extrem de benefica corpului tau.

Vitamina E ne ajuta sa luptam impotriva bolilor cronice
Vitamina E actioneaza asemeni unui antioxidant care protejeaza celulele de radicalii liberi si ne permite sa luptam impotriva bolilor cronice precum cancerul, astmul sau dementa.

Vitamina E ne ajuta sa combatem germenii
Vitamina E ne ajuta sistemul imunitar sa functioneze in mod corect. Conform unei clinici din Cleveland, aceasta vitamina ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor. Un studiu efectuat asupra 32 de persoane a aratat o crestere a functiei imunitare in momentul in care oamenii luau suplimente pe baza de Vitamina E, cel putin pe termen scurt.

Vitamina E faciliteaza circulatia sanguina
Vitamina E joaca un rol esential in intarirea vaselor sanguine, faciliteaza circulatia sanguina reducand presiunea arteriala. In acest caz, vitamina E este recomandata sub forma naturala (fructe oleaginoase sau germeni de grau spre exemplu).

Vitamina E este buna pentru vedere
Da, ai citit bine, vitamina E contribuie la imbunatatirea vederii, la mentinerea sanatatii ochilor. Asta deoarece vitamina E este, in primul si in primul rand un antioxidant, dupa cum am mai mentionat mai sus si radicalii liberi se afla in stransa legatura si cu leziunile oculare.

Vitamina E ne protejeaza de razele UV
Un supliment de vitamina E luat pe cale orala – asociat vitaminei C – pare sa ne ajute pielea sa se protejeze de pagubele cauzate de razele UV, de expunerea la soare in special. Insa acest lucru nu inseamna ca este un substitut al cremei solare.

Vitamina E este vitala pentru reproducere
Se pare ca vitamina E este absolut necesara reproducerii, unul din primele lucruri cunoscute cu privire la aceasta vitamina.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?