1

Înotul, un sport miraculos

Practicarea unui sport are efecte benefice asupra sănătății organismului nostru, a fost demonstrat de nenumărate ori că oamenii ce practică mișcare sunt mai sănătoși, mai fericiți și au succes la locul de muncă. Cu toate că există foarte multe sporturi sau activități ce implică mișcare nu toate sunt potrivite organismului nostru.

Înotul este un sport ce se potrivește la majoritatea oamenilor fără riscuri precum întinderile sau accidentările. Necesită însă faptul că trebuie să ști să înoți sau să înveți cum se practică acest sport.

Dacă aveți de gând să vă înscrieți la bazin dar nu sunteți siguri dacă înotul are într-adevăr efecte benefice iată câteva motive să o faceți:

  1. Te ajută să slăbești și să fi în formă maximă
   Înotul este sportul cel mai indicat dacă vrei să slăbești sau să îți lucrezi musculatura. În apă corpul devine mai ușor și se relaxează iar greutatea lui pare mult mai mică decât este în realitate astfel exercițiile vor părea foarte simple.Câteva ture de bazin sau chiar mai puțin este echivalentul orelor petrecute la sală sau făcând sport în parc.

 

  1. O inimă mai sănătoasă cu minim de efort
   Dacă înotul ne ajută musculatura, ajută și mușchiul cel mai folosit de om, inima. Odată început acest sport inima va trebui să bată mai puternic pentru a pompa mai repede sângele în concluzie aceasta va devenii mai rezistentă iar riscul apariției bolilor de inimă va scădea miraculos.Inima noastră este un organ pretențios ce are nevoie de mișcare pentru a se menține sănătoasă și acest fel de mișcare numit înot este ideal pentru a o menține mereu tânără.

 

 1. Ne ajută în situații periculoase
  Să practici înotul nu este doar un sport sau o activitate relaxantă, mai este și o soluție în caz de probleme. Cunoștințele în materie de înot te pot ajuta dacă ești în apă și ai parte de un accident sau dacă se întâmplă să cazi din greșeala într-un loc cu apă adâncă.Se poate întâmpla să te afli la mare sau lângă o apă mai mare iar un prieten să aibă nevoie de ajutor, înotul te salvează pe tine de la înec dar și pe prietenii tău sau pe un străin ce are nevoie de ajutor.

Nu aștepta să te salveze altcineva, ajută-te singur.