0

Distanța nu reprezintă un obstacol în calea prieteniei adevărate

După cum știți, cea mai sinceră prietenie se întâmplă în momentul copilariei și al adolescenței, când doua persoane petrec mult timp împreună, se angajează în activități comune, împărtășesc secrete și experimentează durere și bucurie. În acest moment ele sunt inseparabile. Dacă prietenii trebuie să plece pentru câteva săptămâni, sunt tristi, comunică pe internet, își împărtășesc problemele și impresiile de la distanță, nu pot aștepta întâlnirea. Ce ar putea fi mai bun decât petrecerea timpului cu o persoană care se află pe aceeasi lungime de val cu voi, știe totul despre tine și te acceptă așa cum ești?

Copiii cresc, distanța crește

Cu toate acestea, viața nu se oprește. Adolescenții cresc, este dificil să alegi calea lor. Tinerii merg la universități, colegii, se mută în alte orașe, uneori și în alte țări. Oamenii care înainte nu puteau sta o zi unul fără altul, acum sunt separați de sute și, uneori, de mii de kilometri. Loc de reședință nou, școală noua, un nou mediu …

Se întâmplă adesea ca în ciclul de evenimente prietenii să se uite reciproc. Apeluri din ce in ce mai puține, tovarăși noi. Cu toate acestea, așa cum spunea filosoful faimos Publius Sire, “o prietenie care a încetat, niciodată nu a existat”. Prin urmare, în cazul încetării comunicării, merită să se analizeze dacă aceste relații au fost reale și să se tragă concluziile corespunzătoare. În definitiv, prietenia sincera si reala nu dispare, poate sa existe si de la distanță. Și există o mulțime de dovezi. Cei care au nevoie de o relație de prietenie, vor încerca tot posibilul să nu o deterioreze.

Cum să păstrați relațiile de la distanță?

Există multe modalități prin care puteți să vă păstrați prietenii de la distanță.

  • În epoca tehnologiei Internetului, prietenii comunică adesea prin rețele sociale. Acesta este un mod rapid și convenabil de a întreba cum este prietenul tău, de a împărtăși ultimele știri sau impresii. Cu toate acestea, mulți spun că mesajele scrise online nu pot transmite sentimente și emoții reale. Este greu de înțeles ce este în sufletul interlocutorului, nu-i vezi ochii, expresiile faciale, mișcările, nu auzi intonațiile vocii lui.
  • Prieteni adesea sună. Acest tip de comunicare îi atrage atenția pentru că se pot auzi unul pe celălalt. Acest lucru este mult mai bun decât citirea de cuvinte scrise. Prietenii pot petrece ore să-și împărtășească problemele și impresiile, imaginându-și mental că prietenul lor se află în apropiere.
  • Pentru cei care doresc să vadă și să audă interlocutorul lor, există Skype. Acest lucru este ideal pentru prietenii care se află la o distanță mare unul fata de cealalt. Fanii acestui program notează doar un dezavantaj semnificativ: uitându-se la un tovarăș, uneori vrei să-l îmbrățișezi, să-l tragi aproape, dar mâinile lui se odihnesc doar pe un monitor fără suflet.
  • Internet, Internet, dar nimeni nu a renuntat la scrisorile reale, scrise de mână și trimise prin poștă. Mulți au uitat de un astfel de mediu anterior popular de comunicare. Desigur, este mult mai ușor să scrieti mesaje pe rețeaua socială și să vedeți răspunsul într-un minut, dar scrisorile au un farmec deosebit. Încercați această opțiune de comunicare. Desigur, nu vor înlocui conversațiile telefonice, dar scrisorile pot fi stocate într-un loc secret și recitite din când în când.

Alte modalități de a păstra prietenii

Pentru a păstra prietenia, fiind în diferite orașe sau țări, este posibil. Ce este necesar pentru asta?

  • Comunicare. Comunicați cu un prieten cât mai des posibil, utilizând toate metodele de mai sus. Acest lucru va ajuta să fiti la curent cu cele mai recente știri, ceea ce înseamnă empatie, sprijin, adică prietenul să fie aproape, deși este la distanță. Chiar și în cea mai aglomerată zi, puteți găsi o jumătate de oră pentru a discuta cu un prieten.
  • Întâlniri. Ar trebui sa va vizitati cât de des posibil. Luați-vă timp să vizitați prietenul dvs., deoarece niciun program și mesagerie instant nu vor înlocui această comunicare completă. Faceți-i prietenului o surpriză, felicitați-l personal la ziua de naștere sau la orice altă ocazie importantă. Reuniunea mult așteptată va fi cel mai bun cadou.
  • Călătorie comună. Mergeți într-o călătorie cu un prieten. Veți avea destul timp să socializați și să vă relaxați. Acest lucru vă va întări în continuare prietenia. Puteți aranja o vacanță familială comună la munte sau la mare. O mulțime de impresii plăcute garantate!
  • Ați putea fi înconjurat de o mulțime de oameni. Poate că unii dintre ei vor deveni în cele din urmă tovarășii tăi buni. Cu toate acestea, nu uita niciodată persoana pe care ai numit-o cel mai bun prieten al tău.

Urmând sfaturile de mai sus, puteți menține prietenia mulți ani, în ciuda distanței. Faceți totul pentru asta. Condițiile de viață nu ar trebui să fie un obstacol în calea prieteniilor reale. Sunt foarte putini oameni care ne iubesc sincer si pe care ii iubim sincer. Este important să ii puteți aprecia și să le acordați îngrijire, atenție, indiferent de obstacole.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *