De ce va înlocui uleiul de avocado uleiul de măsline?

Chiar dacă uleiul de măsline este cel mai folosit ulei din bucătărie, asta nu înseamnă că nu există o mulţime de alte varietăţi de uleiuri vegetale pe care te-ai putea baza. Şi care au virtuţi la fel de interesante.

Dacă uleiul de cocos a fost cel mai popular ulei în anul 2015, se pare că anul 2106 va fi dominat de uleiul de avocado. De ce spunem asta?

Uleiul de avocado este bogat în mod natural în acizi graşi mono şi poli nesaturaţi. Astfel că uleiul de avocado este cea mai bună idee pentru a hrăni pielea în profunzime, să o facă mai suplă şi să o protejeze. În plus, este cea mai bună idee atunci când vine vorba despre prevenirea riscurilor de a suferi de unele boli cardiovasculare şi pentru a reduce nivelul de colesterol rău din sânge. Este şi foarte bogat în fitosteroli, adică este de mare ajutor pentru a ne proteja de îmbătrânirea cutanată sau de razele UV.

Uleiul de avocado este foarte bogat în vitamine. Uleiul de avocado este o varietate de ulei foarte interesantă din punct de vedere nutriţional. De ce? Deoarece conţine foarte multe vitamine şi proteine. Vitaminele A, B, C, D, E, H, K, PP… este deci cel mai bun antioxidant natural pentru piele dar şi pentru protejarea vederii. Este cel mai bun şi atunci când vine vorba despre tranzitul intestinal.

Uleiul de avocado se poate folosi atât la rece cât şi la cald. Foarte uşor de utilizat, uleiul de avocado este cea mai bună idee pentru prepararea alimentelor, dar şi pentru asezonare. Dar fără să altereze în vreun fel calitatea nutriţională a alimentelor. Este delicios crud în salate sau alături de peşte, maioneză sau chiar într-un green smoothie.

Are o savoare delicioasă. Este foarte dulce, cu un gust uşor de ierburi. Dar şi un gust mai neutru faţă de uleiul de măsline. Un ulei original, delicios, care va schimba felul în care prepari felurile de mâncare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?