De ce serialul Friends este atât de apreciat de către generația milenară?

La 25 de ani de la debuturile sale, serialul « Friends » inca mai continua sa pasioneze publicul, pe generatia tanara, generatia Y sau generatia milenara, cum i se mai spune. Deci nu doar pe nostalgicii anilor 1990. Deci si pe tinerii spectatori care sunt lipiti de retelele sociale.

La fel de popular ca si la inceput, serialuk « Friends » a ajuns deja la 25 de ani de la debuturile sale. Serialul care s-a incheiat deja de 15 ani, inca mai are un public pasionat si destul de important. La televiziune sau pe internet, unde inca mai este difuzat cu regularitate, serialul ne prezinta aventurile lui Ross, Monica Chandler, Joey, Phoebe si Rachel. Aventuri care inca ne mai starnesc interesul ai amuzamentul.

Succesul sau este deci din ce in ce mai mare, mai ales pe platforma Netflix unde este al doilea serial cel mai urmarit. Cu mult in fata unor productii noi, realizate pentru un public contemporan. Iar decorurile serialului, de pe aleile studiourilor Warner din Burbank si mai ales faimoasa canapea in nuante de portocaliu instalata in Central Perk, reprezinta una din cele mai apreciate si mai cerute atractii.

Si show-ul creat de catre Marta Kauffman si David Crane in anul 1994, nu ii seduce doar pe nostalgici, ci si pe tinerii spectatori care nici macar nu erau nascuti la primele sale difuzari. Marta Kauffman chiar a marturisit ca este putin depasita de catre aceasta situatie. Nu numai ca oamenii inca se mai uita la acest serial, dar se si identifica cu el.

Este un serial optimist, un serial care te face sa te simti bine. In acest serial nu exista violenta, cyberhartuire, nu exista probleme sociale deci este un serial atemporal.

« Friends » este deci un serial linistitor, un fel de bula care ne protejeaza de lumea din jur, mai ales pentru o generatie tanara din ce in ce mai anxiogena. Cei sase prieteni evolueaza intr-o lume care nu se confrunta cu schimbari climatice, care nu il critica pe Trump si asa mai departe.

In plus, serialul « Friends » are cele mai frumoase si mai bine scrise replici, glume foarte bune, personaje foarte bune deci este un show care « imbatraneste » foarte bine.

Si totusi, viata de zi cu zi a celor prienteni ar putea sa semene cu cea a adolescentilor din ziua de azi, fara smartphone, fara Instagram si fara Tinder insa. Prezinta insa o dinamica minunata de grup, care este ca o mica familie si care traverseaza greutatile impreuna de la inceputurile vietii de adult.

Si foarte multi dintre noi ne regasim in situatiile prin care trec Rachel, Ross, Chandler, Phoebe, Joey si Monica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?