De ce oamenii dau țepe?

Titlul este una dintre întrebările pe care mi le pun de foarte mulți ani și cărora nu le-am găsit încă un răspuns stabil și foarte exact. A, și ca idee, nu prea poți avea astfel de răspunsuri 100% exacte atunci când vine vorba de oameni fiindcă totul diferă de la om la om, de la situație la situație și așa mai departe – deci tot timpul există factori care vor afecta răspunsul.

De când eram adolescent și până acum am făcut destul de multe schimburi și vânzări cu persoane pe care nu le cunoșteam. Am trăit perioada de glorie a Okazii.ro, când se vindeau lucruri la greu iar țepele erau la fel de multe. Chiar am avut parte de una dintre cele mai amuzante țepe, caz general care ajunsese la scară destul de mare și despre care s-a vorbit multă vreme, în care în loc de o pereche de adidași am primit 2 cartofi. Măcăr i-am putut folosi la ceva, am mai pus 2 și am făcut o farfurie de cartofi prăjiți dar asta-i altă discuție. :))

V-am spus la început că nu știu de ce oamenii dau țepe, ce știu sigur e însă că eu n-am dat niciodată o țeapă. Deci n-am trimis un cartof în locul unui telefon sau un telefon stricat în locul unuia bun, la acest gen de țepe mă refer. Dacă un tip a citit greșit specificațiile produsului pe care l-am vândut eu și s-a trezit cu o pereche de adidași cu 3 mărimi mai mari decât piciorul lui atunci nu mai e vina mea, e a lui, eu am trimis fix ce a cerut.

Sfatul pe care vi-l dau e să nu dați țepe altora fiindcă toți suntem unul iar dacă-i fac rău unei persoane e ca și cum mi-aș face rău mie. Da, să nu vă gândiți că cei care dau țepe n-au primit niciodată o țeapă. Din contră, sunt cei mai țepuiți dintre pământeni. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *