3

Cum să-ți alegi nișa blogului

S-a constatat ca un numar foarte mare de persoane, renunta la jobul full-time si aleg calea internetlui sau cum o cunoastem noi, freelancing-ul. Ei bine, cu atat mai bine pentru noi, insa din pacate persoanele care fac aceasta alegere, fac cateva greseli foarte mari, deoarece din momentul in care ei au inceput sa lucreze de acasa, doresc sa se extinda si astfel aleg sa isi creeze un blog sau un site de prezentare aferent serviciilor pe care acestia le ofera.

Din acest motiv inca vedem foarte multe site-uri sau bloguri incepute si care dupa doar cateva luni in cel mai bun caz sunt abandonate, sau mai rau, chiar inchise. Si asta in ciuda faptului ca unele dintre acestea au o informatie de o valoare foarte mare, lucru care nimeni nu se bucura sa-l vada deoarece pana la urma urmei informatia de calitate este tot ceea ce ne intereseaza in calitate de cititori.

Recomandari pentru alegerea nisei

Doresc ca in primul paragraf sa scot in vedere faptul ca totul depinde doar de tine. Intr-un fel nu pare sa te ajut foarte mult, dar nu sunt in masura in care pot sa aleg pentru tine. Tu si numai tu trebui sa stii care sunt pasiunile tale si ce te pasioneaza deoarece doar facand ceea ce iti place poti reusi mult mai usor. In ciuda faptului ca la inceput poti oferi o calitate mai mare cu propriul tau continut pe care il oferi, totusi pe termen lung acest lucru se va vedea in persevernta ta. Asa ca, primul lucru pe care sa il ai in vedere cand faci aceasta alegere, este sa ti cont de ceea ce te pasioneaza si ceea ce te intereseaza.

In schimb, daca vei scrie despre ceea ce iti place si ceea ce iubesti sa faci, vei putea sa atingi succesul mult mai usor, deoarece doar facand lucrurile in felul acesta vei putea ajunge acolo unde doresti. Bineinteles, acest lucru este valabil in orice context, insa in cazul de fata, reprezinta mai mult o necesitate decat o alegere.

In alta ordine de idei, tot vizavi de ceea ce iti place, mai am o recomandare pentru tine. De data aceasta, ma refer la ceea ce numesc eu, importanta continutului. Mereu, subiectele importante vor prinde foarte bine la public si de aceea trebuie sa ai grija ce articole abordezi. Pe langa asta, credibilitatea informatiilor pe care le oferi este si ea importanta, deoarece daca scrii doar cum crezi tu si nu faci deloc cercetare de piata, cititorii tai vor vedea asta si odata pierduti, nu le mai poti castiga increderea.

De aceea, este foarte important sa pui un accent cat mai mare pe calitatea pe care o oferi, fie ca vorbim de continut, fie de aspectul site-ului sau blogului, toate acestea fiind necesare sa aiba din partea ta o atentie cat mai mare. Si nu te gandi la toate acestea ca si la un moft, deoarece este o greseala foarte mare, pe care persoane cu vechime o regreta, ajungand la cativa ani de activitate si rezultatele nu au aparut inca, doar datorita faptului ca nisa aleasa nu a fost una foarte buna.

Admin

3 Comments

  1. Sunt de parere ca orice alegere ai face, trebuie sa iti placa tie. Pana la urma daca tie nu iti place, cum ai vrea sa aiba succes cu tine neimplicandu-te.

  2. Cred ca nisa blogului trebuie sa se potrivească cu tine, cu caracacterul tău, astfel vei reuși sa ai cel mai bun content!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *