0

Cum sa nu ajungi in situatia de a face un imprumut

Desi traim niste vremuri in care se pare ca ”avem de toate” sau, daca nu avem, putem face oricand un credit nebancar rapid pentru a ne cumpara orice ne trebuie, e bine totusi sa nu ajungi in situatia de a face un imprumut, indiferent cat de important e lucrul pe care il vei plati cu acei bani.

Pentru a evita aceasta situatie este esential sa ai ceva educatie financiara sau, altfel spus, sa nu iti cheltui toti banii pe prostii. Nu trebuie sa mergi la vreo facultate pentru a sti cum sa iti administrezi banii, e suficient sa fii mai constient in momentul in care ii cheltui si sa te gandesti de mai multe ori inainte de a-ti da intreg salariul pe vreun telefon sau cine stie ce alt produs.

Acum e foarte simplu sa cazi in capcana cumparaturilor spontane pe care le vei regreta mai tarziu. Zilnic suntem asaltati de reclame peste tot, reclame care ne conving ca avem nevoie de acel produs si ne fac sa il cumparam chiar daca nu ni-l permitem, fiindca e usor sa apelezi la credite de nevoi personale si sa cheltui banii prin mall.

Peste tot am citit sfaturi pe subiectul acesta si mai toate spuneau ca e esential sa notezi fiecare leu pe care il cheltui, astfel vei putea tine mai bine sub control situatia ta financiara. Mie nu mi-a placut niciodata sa fac calcule, nu mi-a placut matematica in general, asa ca nici partea aceasta de contabilitate nu m-a prins.

Pentru a imi optimiza cheltuielile si a mari suma pe care o pun deoparte lunar am inceput, pur si simplu, sa fiu mai atent la ceea ce cumpar. Sau, mai bine zis, sa fiu atent inainte de a-l cumpara si sa evit a-l lua daca nu am cu adevarat nevoie de acel lucru. In caz contrar, stiu ca in scurt timp voi ajunge la credite pentru firme pentru ca mi-as cheltui intreg salariul pe lucruri inutile.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *