0

Cum poţi primi de la stat o primă de 15.500 de lei

Pentru a stimula piaţa forţei de muncă şi pentru a reduce şomajul, Guvernul României a venit cu o serie de subvenţii pentru a stimula firmele să angajeze tinerii şomeri şi de a îi convinge pe aceştia să aleagă un loc de muncă la o distanţă mai mare de casă. În momentul de faţă există firme din anumite zone ale ţării care nu găsesc forţă de muncă calificată în regiune şi le e foarte greu să îi convingă pe alţii să se deplaseaze la zeci de kilometri distanţă.

Firmele care angajează şomeri sau absolvenţi vor primi o subvenţie de 900 de lei pe fiecare luna, dacă îi păstrează pe aceştia cel puţin 18 luni. Angajarea trebuie să fie pe perioadă nedeterminată. Tot 900 de lei pe lună primesc şi angajatorii care încheie contracte de muncă pe perioadă nedeterminată cu persoane care au un handicap. De data aceasta subvenţia este plătită pe o perioadă de un an şi jumătate.

Aceste subvenţii sunt datorate pentru fiecare angajat în parte, care îndeplineşte aceste condiţii. Printre angajaţii care îndeplinesc condiţiile se află şi părinţii care sunt unicii susţinători ai familiilor monoparentale.

La rândul lor, angajaţii pentru care firmele primesc aceste subvenţii pot primi o primă de instalare de 12.500 de lei dacă acceptă să se angajeze la o distanţă mai mare de 50 de kilometri faţă de domiciliu. Dacă îşi aduc cu ei şi familia mai primesc o primă de 3.000 de lei. Aşadar vor putea beneficia de o prima de pana la 15.500 de lei. Dacă ambii soţi acceptă să lucreze la peste 50 de kilometri distanţă, unul dintre ei va primi o primă de 12.500 de lei, iar celălalt va primi una de 3.500 de lei.

Angajaţii primesc aceste prime în două tranşe. Prima tranşă de 50% o primesc la momentul angajării, iar cealaltă tranşă o primesc peste 12 luni, dacă încă mai lucrează la acel loc de muncă, de la care nu pot demisiona timp de un an.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *