Corpul tău îți vorbește, ascultă-l

Pleoapă care se zbate, unghii casante, păr degradat… toate aceste manifestări fizice sunt semnale pe care corpul nostru nu le transmite. Care sunt semnalele fizice la care trebuie să fii atent?

Respirația urât mirositoare. Cel mai adesea, halitoza – denumirea medicală dată acestui fenomen – este datorată unei igiene buco-dentare deficitare. Dacă în cazul tău, igiena buco-dentară este ireproșabilă atunci ceva nu este în regulă: o carie, o gingivită. Uneori, o sinuzită sau o rinită cronică poate provoca aceste mirosuri neplăcute. Nici pista sferei digestive nu este de neglijat: dificultăți de digestie sau un reflux gastro-esofagian pot fi cauzele halitozei.

Pierderea părului. Deoarece părul se regenerează în permanență, în mod normal, pierdem în jur de 45-60 de fire de păr pe zi. Doar dacă se depășește acest număr putem vorbi despre căderea părului, un fenomen căruia medicii i-au dat numele de alopecie. Dacă părul tău este tern, fără volum și casant, atunci suferi de un dezechilibru alimentar important. Suferi de o carență de fier, indispensabilă oxigenării fibrei capilare, de proteine și de zinc. Trebuie să consumi mai des carne roșie, carne de pasăre și pește.

Pleoapă care se zbate. Acest spasm involuntar este destul de jenant. Este vorba despre un deficit de magneziu, un oligoelement indispensabil bunei funcționări ale fibrelor musculare. Abuzul de cafeină poate fi o altă cauză. Se impune o cură cu magneziu.

Unghiile, barometru al stării de sănătate. Dacă unghiile tale sunt casante atunci ai nevoie de acizi grași Omega 3. Uleiurile vegetale – rapiță, in, nuci – și peștii grași pot rezolva această problemă. Dacă unghiile tale sunt galbene atunci s-ar putea ca acestea să fie afectate de o micoză. Unghiile bombate sunt semnul unei infecții respiratorii precum bronșita cronică sau o afecțiune pulmonară. Dacă unghiile au pete albe, aceste urme sunt rezultatul unui microorganism (șoc, pantofi strâmți).

Un comentariu la „Corpul tău îți vorbește, ascultă-l

Faci un comentariu sau dai un răspuns?