0

Contele Kalnoky și casele de oaspeți

In caz ca doresti sa cunosti care sunt cele mai apreciate locuri, frecventate chiar si de Printul Charles atunci cand vine in Romania, atunci ar trebui sa stii, ca acesta prefera sa se cazeze la casele de oaspeti ale Contelui Kalnoky. Aceasta casa are o usa masiva de lemn, specifica tuturor caselor din aceasta zona.

In interiorul casei vei fi intampinat de soba incinsa si de focul arzand in semineu. O palinca aromatizata cu chimen, este un semn de bun-venit, cu care locatarii ii intampina pe nou veniti. Aceasta pensiune are doua camere in pod, un salon, dar si un living. Mai are si o bucatarie, situata la partier, unde se poate servi o cina foarte gustoasa.

 In nici o casa nu vei gasi televizor, acesta fiind motivul pentru care acestea au primit doar 2 margarete. Fiecare camera are o colectie impresionanta de carti, de aceea, cu siguranta nu te vei plictisi atunci cand ajungi aici pe timp de iarna. Nu vei avea nevoie de stiri si nici de internet cat timp vei sta aici.

Se spune ca acum 800 de ani, regele maghiar, ar fi mers la vanatoare in aceste zone. Regele ar fi intalnit aici un urs, care era cat pe ce sa il omoare, acesta fiind salvat de un anume secui pe nume Kalnoky. Drept multumire, regele ii ofera titlul de conte, ursul strapuns de o sageata, devenind emblema familiei.

 Castelul din Muclosoara, se afla in continuare in proprietatea statului, cu toate ca acesta a apartinut tot familiei Kalnoky. Contele a reusit insa sa-l concesioneze pe o perioada de 49 de ani, atragand fonduri pentru restaurarea sa. In acest satuc vei gasi numerosi turisti straini, de la englezi, pana la nemti. Locul este apreciat pentru faptul ca este autentic, fiind neatins de globalizare.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *