Ciocolată la micul dejun

Este cunoscut faptul, ca desi ciocolata are efecte negative cand vine vorba de silueta noastra, aceasta este si un aliment benefic sanatatii. Oamenii de stiinta de la Universitatea Syracuse din New York, au realizat un studiu, pe aproximativ 1000 de oameni. Cei care au luat parte la acest studiu aveau varste cuprinse intre 23 si 98 de ani.

In urma acestui experiment s-a ajuns la concluzia ca ciocolata consumata frecvent imbunatateste memoria, ajutand la dezvoltarea gandirii abtsracte. Cei care au facut parte din acest experiment, nu au trebui sa-si schimbe stilul de viata, rezultatele care au venit in urma studiului, fiind unele foarte remarcante si concluzionand cu faptul ca ciocolata are un impact pozitiv asupra memoriei. Alti cercetatori, de data aceasta de la o universitate din Tel Aviv, au ajuns la o concluzie asemanatoare.

Consumand ciocolata zilnic la locul de munca, acestia si-au dat seama ca nivelul lor de concentrare este unul cu mult superior, iar faptul ca au consumat ciocolata inainte sa inceapa orice zi, a avut un impact benefic asupra sanatatii.

Cu toate acestea, nu sunt putine persoanele care spun ca ciocolata nu este benefica organismului. Dar din ce se pare, aceasta ar putea influenta si scaderea in greutate. Atunci cand te trezesti dimineata, prima grija pe care ar trebui sa o ai ar fi sa aloci energie creierului. Dimineata este momentul prielnic de a transforma mancarea in energie, acest lucru fiind unul benefic pentru organism, dar si pentru a incepe diminetile in forma.

Daca vei servi micul dejun mai tarziu, corpul inca alert, va lua energia din macare si o va transforma in grasime, acest lucru ducand la adaugarea unor kilograme in plus. Un alt lucru pe care va trebui sa-l aveti vedere atunci cand doriti sa va adaugati ciocolata in dieta, ar fi sa consumati ciocolata nu mai tarziu de ora 9, pentru a va putea bucura de efectele benefice ale acesteia.