Cel mai bun VPN în 2020

Esti in cautarea unui VPN si nu stii pe care sa il alegi ? Traim de ceva vreme intr-o lume conectata si securitatea pe Internet este esentiala. De la bancile online, la SVoD si Netflix, transferam cel mai adesea date pe computerele si smartphone-urile noastre. Pentru a ne securiza viata virtuala, VPN-urile au devenit din ce in ce mai frecvente. Iata o selectie a celor mai bune VPN-uri ale momentului.

Cel mai bun VPN in privinta prestatiei/pret : NordVPN
Plusuri : pret, performante solide, un numar mare de servere si acces facil la serviciile SVoD printre care Netflix, interfata intuitiva, asistenta tehnica reactiva, 6 aparate sau conexiune simultana.
Minusuri : prezent intr-un numar mai mic de tari decat ceilalti concurenti de pe piata, nu exista posibilitatea de plata via PayPal, interfata in engleza.

CyberGhost, cel mai bun VPN de origine franceza
Plusuri : interfata ergonomica, performante generale excelente, 7 aparate sau conexiuni simultante.
Minusuri : tarif lunar usor mai ridicat decat in cazul principalilor concurenti de pe piata.

Cel mai bun cu aparate nelimitate : Surfshark
Plusuri : tarif, performante, functionalitati, conexiuni nelimitate.
Minusuri : lipsa notorietatii, mai putine servere decat in cazul celorlalte VPN-uri existente pe piata.

ExpressVPN, o reputatie solida
Plusuri : numarul de tari acoperite, unul din cele mai rapide VPN-uri de pe piata, suport clienti reactiv, un numar mare de servere si acces eficient la serviciile SVoD printre care Netflix, interfata ergonomica.
Minusuri : tariful premium destul de ridicat si mai putine aparate cu conexiune simultana decat principalii concurenti de pe piata.

VPN alternativ liderilor de pe piata, PureVPN
Plusuri : numarul de tari acoperite, pret atractiv, interfata in limba franceza (pentru francezi).
Minusuri : nu este foarte bine tradusa interfata, mai utine aparate sau conexiuni simultane decat unii concurenti.

Criterii de alegere a unui VPN
La fel ca si un antivirus, un VPN nu este indispensabil pentru buna functionare a computerului sau pentru conectarea la Internet. Insa, vine cu un strat de securitate deloc de neglijat. Pentru unii internauti, un VPN este absolut indispensabil pentru a avea acces la unele continuturi. Ofertele de VPN sunt numeroase, nu este usor sa optezi pentru unul. De aceea, trebuie sa tii cont in alegerea unui VPN de criterii precum numarul de tari acoperite, performante, servere, aparate sau conexiuni simultane.

Cine are nevoie de un VPN ?
Persoanele care acceseaza Internetul de pe un computer sau laptop, de pe o tableta sau un smarttphone trebuie sa beneficieze de un VPN. Un serviciu VPN nu va face decat sa iti intareasca securitatea online criptand si anonimizand intreaga ta activitate online. Drept urmare, utilizatorii privati si profesonisti pot beneficia de utilizarea unuiVPN.

Comunicarea dintre serverul VPN si aparatul tau sunt criptate, astfel incat un hacker sau un site web care te spioneaza nu va sti care sunt paginile web pe care le accesezi. Nu vor putea vedea informatii private precum parole, nume de utilizator, coordonate bancare, cumparaturi, etc. Oricine isi doreste sa isi protejeze viata virtuala dar si privata trebuie sa foloseasca un VPN.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?