3

Ce aș vizita în Europa?

Sunt multe locatii frumoase in Europa, multe capitale care parca te roaga sa le vizitezi, sa vezi ce ascunde fiecare tara. Dar din toate tarile din Europa, mie una mi-a atras tot timpul atentia, o tara plina de istorie parerea mea, o tara pe teritoriul careia au avut loc sute de razboaie si au existat multe imperii. Daca inca nu v-ati dat seama, este vorba de Turcia.

Nu stiu cum vad altii Turcia, dar eu o vad ca pe o tara care trebuie vizitata, o tara care trebuie explorata si asta pentru ca e o tara care ne poate spune foarte multe de exemplu, despre imperiul otoman cel mai mare imperiu care a existat vreodata, imperiu, care si-a atins apogeul in perioada cunoscutului sultan Suleyman Magnificul. Filmul probabil nu spune asa de multe, cat spune Turcia in sine.

Si unde e cel mai bine de mers in Turcia, daca nu in capitala Istanbul? Singurul megalopolis din lume intins pe 2 continente, cu o populatie de aproximativ 18,8 milioane de locuitori. E probabil orasul care spune cel mai multe si are cel mai multe de vizitat.

Dupa cateva zile de vizitat, dupa ce as reusi sa vad Palatul Topkapi, Palatul Ibrahim Pasa, cateva din cele mai cunoscute biserici si Obeliscul egiptean, as putea sa ma retrag in alta zona, ales de foarte multi ca destinatie de vacanta, Antalya. As pierde zile intregi, stand si relaxandu-ma pe plajele din Antalya.

Deja am inceput sa caut Oferte Turcia 2016, sa ma interesez de preturi si cine stie, poate in viitorul apropiat, voi avea sansa sa stau intins pe un sezlong in Antalya, sau sa beau un ceai in Istanbul, printre cativa turci, despre care am auzit ca sunt foarte primitori.