0

Care sunt cele mai nocive aparate din casă

Desi toata lumea ne recomanda sa folosim tehnologia, in special cele mai noi aparate, totusi, acestea uneori nu sunt atat de avantajoase pe cat par. Bineinteles, ne pot face viata mult mai usoara, insa cand intr-o casa deja sunt 2 sau chiar 3 aparate daunatoare, atunci va trebui sa renunti cel putin la o parte din ele, pe termen lung putand sa ai probleme cu sanatatea din cauza lor, din pacate, si unele chiar grave.

Foarte putine persoane cunosc acest lucru si de aceea, nici nu isi fac probleme din acest punct de vedere iar astfel, aparatele daunatoare inca sunt la mare cautare. In acest articol, iti voi dezvalui cateva din aparatele la care am facut referire putin mai sus si pe care ar fi bine sa le eviti sa le achizitionezi, in ciuda beneficiilor pe care ti le ofera.

Cele mai daunatoare aparate din acasa

Televizoarele inca au ramas pe primul loc, insa nu este vorba despre cele smart, ci despre cele vechi sub forma de cutie. Desi, s-a creat o adevarata stire conform careia televizoarele smart sunt periculoase, totusi cele mai vechi le depasesc cu mult si asta din cauza tubului catonic inclus in interiorul acestora. Din pacate, nivelul de radiatii este unul foarte mare si este vital sa scapi de ele cat mai repede posibil, indiferent de tipul lor.

Chiar daca le folosim zi de zi, cel putin 3 ore, si mereu suntem cu ele la urechi, telefoanele mobile datorita tehnologiei care o au inclusa, sunt foarte daunatoare. Probabil testul care i-a facut pe medici sa nu le recomande este studiul facut pe sobolani, conform carora, genele ADN au fost modificate. Si pe timp de noapte, acestea ofera in mod continuu radiatii, lucru care ar trebui sa te faca sa nu le ti cu tine in camera, sau cel putin nu aproape de locul unde dormi.

Routerul wi-fi, se clasifica si el printre aceste aparate, tehnologiile incorporate acestuia avand un rol foarte mare in crearea unor valuri mari de radiatii. Cea mai buna alegere, in care poti pune acest aparat, este intr-o camera in care nu prea ai activitate si unde nimeni nu doarme. La fel ca si in cazul telefoanelor mobile, nici un medic nu le recomanda deoarece se cunoaste acest fapt, si este mai mult decat adevarat.

Laptopul este si el foarte nociv din pacate, si pentru persoanele care il folosesc zi de zi pe picioare este cu atat mai daunator, cu cat fac asta mai mult. Desi calculatoarele simple sunt mult mai bune din acest punct de vedere, laptopurile sunt mult mai cautate, din pacate si multe persoane nu tin cont de acest fapt.

Concluzie

Acum ca ai aflat care sunt cele mai nocive aparate, iti recomand sa renunti la ele cat poti de mult sau daca poti, sa nu le mai folosesti absolut deloc, desi acest lucru in unele cazuri ar fi imposibil. Oricum ar fi, renunta la o folosirea lor cat mai mult posibil, si protejeaza-te pana poti si pana esti tanar, aceasta fiind varsta cea mai importanta si care iti va decide viata.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *