9 motive medicale care ar putea explica proasta ta dispoziție

Caracterul tau poate ca nu este motivul sau cauza proastei tale dispozitii. Poate ca exista si alte motive, de origine medicala in special.

Lipsa somnului. Daca vrei sa fii mereu bune dispus, ar trebui ca somnul sa devina prioritatea ta numarul 1. Somnul este esential pentru sanatatea mentala. Lipsa somnului ne face pe toti sa devenim mult mai iritati.

Probleme cu memoria. Este foarte normal sa avem schimbari de dispozitie atunci cand memoria ne joaca feste si cand nu ne mai amintim anumite conversatii sau locul unde am pus cheile. E si normal ca frustrarea sa apara din cauza nestatisfacerii unor nevoi.

Durerile cronice. O durere precum cea de spate, te poate face sa devii prost dispus din cauza disconfortului pe care o poate provoca. Oamenii nu vor sa admita ca sufera si din aceasta cauza devin mult mai iritabili.

O depresie lejera. Depresia poate sa aiba mai multe intensitati, de la o depresie pasagera, care face parte din viata normala, pana la una clinica care ne poate bulversa intreaga existenta. O depresie lejera insa poate face o persoana sa devina mai pesimista.

Anxietatea. O persoana anxioasa traieste aceasta stare in permanenta. Iar o mica problema poate sa provoace o reactie foarte vie si sa o prost dispuna foarte repede.

Consumul exagerat de cafeina. Cafeina are un profund impact asupra creierului. Este un stimulant, care daca lipseste, poate provoca o stare de iritabilitate si de oboseala. O persoana dependenta de cafea poate sa fie foarte prost dispusa daca nu si-a luat doza de cafea.

O comotie cerebrala. O comotie crebrala poate sa provoace o rana, chiar daca nu se pierde cunostinta. Trebuie sa se supravegheze deci staril de vertij sau de ameteala, dar si schimbarile de dispozitie.

Pilulele pentru slabit. Acestea suprasolicita organismul, il dau peste cap, provoaca transpiratie, fac oamenii sa devina anxiosi si pot favoriza starile de manie.

Medicamentele. Mare grija la efectele secundare ale unor anumite medicamente. Mai ales cele prescrise pentru alergii si astm pot provoca stari de proasta dispozitie. Pot duce pana la un stres psihologic, ducand la o stare importanta de iritabilitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?