7 sfaturi anti-oboseală special pentru primăvară

Pierdere de energie, lipsa de vitalitate… cel mai adesea, schimbarea de anotimp este sinonima cu lipsa de tonus. Iarna a trecut si foarte multe persoane se simt lipsite de energie si foarte obosite. Dar tinand cont de anumite sfaturi, vei reusi sa fii in forma maxima.

Fa plinul de vitamine. Pentru a-ti reveni, ai nevoie de putine vitamine, de un strop de magneziu si de fier, pentru a-ti regasi forma. Fa-ti deci plinul de fructe si de legume, deoarece sunt cele mai bune surse de energie pentru corp si deoarece sunt naturale. Nu ai deci de ce a te privezi de ele.

Rasfata-ti corpul. Pielea merita si ea atentia ta. Ii lipseste fermitatea si elasticitatea, o simti capitonata, picioarele devin mai grele iar celulita isi face si ea aparitia. Hammam, gomaj sau masaj, toate aceste mici atentii sunt esentiale pentru sanatatea pielii.

Alunga stresul. Trebuie sa stai cat mai mult la aer curat. Stresul apare si ne strica cel mai adesea viata de zi cuzi. Organismul lupta pentru a-l combate si ne afecteaza moralul, dar si sanatatea cel mai adesea. Relaxare, respiratie, meditatie… este esential sa faci o pauza intre ziua de lucru care a fost foarte incarcata si ce te asteapta acasa.

Gandeste bio. Organismul nostru se incarca zi de zi cu toxine. Sunt invizibile dar deloc inofensive. Poluare, alimentatie, cosmetice- toate ajung prin pori si se elimina destul de greu mai apoi. Si chiar daca nu putem controla chiar totul, daca vom gandi bio, vom face primul pas inspre o alimentatie sanatoasa.

Incearca sa dormi mai bine. Somnul este esential pentru o stare de bine, un factor major pentru echilibrul nostru fizic si mental. La varsta adulta, corpul are nevoie de cel putin 7 ore pentru a putea recupera eforturile depuse pe timp de zi.

Stai cat mai mult la soare. Lipsa de lumina ne poate accentua starea de oboseala, ne poate altera starea de dispozitie, forma fizica si deci si viata sociala. Iesi afara la aer deci cat ami mult posibil.

Intinde-te. Iti vei pastra astfel supletea articulatiilor si a muschilor,. Dar vei reusi in acelasi timp sa iti trezesti corpul cu blandete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?