0

5 metode prin care poți preveni apariția cancerului

Din pacate, cancerul este o boala care pune la pamant milioane de oameni in zilele noastre. Cancerul este o boala evaziva care se poate strecura in vietile noastre cand ne asteptam mai putin si fara sa fim avertizati din timp. Dar, cu toate acestea, exista o veste buna. Sunt anumite optiuni de stil de viata, iar daca tinem cont de ele putem sa dublam probabilitatea de a nu a lua un timp de cancer de-a lungul vietii noastre.

Cercetarile au demonstrat faptul ca 50% din decesele cauzate de cancer puteau fi prevenite daca se luau cateva masuri preventive, iar mai jos aveti doar 5 dintre ele, dar extrem de importante.

Fa exercitii fizice
Un medicament bun, natural si de termen lung pentru combaterea cancerului sunt exercitiile fizice. Cu toate ca nu esti sportiv de performanta, poti obtine 150 de minute moderate de exercitii fizice pe saptamana, iar daca alegi sa faci ceva intens, cu siguranta 75 de minute vor fi suficiente.

Renunta la fumat
Deja persoanele care au fumat o perioada lunga de timp sunt predispuse la a acapara o forma de cancer, insa sansele scad vertiginos dupa ce tutunul nu mai este prezent in organism. De asemenea, nefumatorii sunt cei mai buni luptatori impotriva cancerului.

Mentine o greutate optima
Cu toate ca ne place sa mancam foarte multe dulciuri si avem deja probleme cu kilogramele in plus, nu trebuie sa uitam faptul ca obezitatea este intr-o stransa legatura cu cancerul endometrial, mamar, uterin, dar si cu alte forme de cancer.

Limiteaza alcoolul
Cu toate ca alcoolul nu este la fel de daunator precum tigarile, consumat in exces poate avea efecte extrem de adverse. Alcoolul este adesea asociat cu cancerul de colon si san, dar si cu alte tipuri de cancer. Cel mai bine ar fi sa aveti grija intotdeauna la cantitatea de alcool consumata, iar rezumarea sa fie la o bautura pe zi pentru femei, iar pentru barbati maxim doua pe zi.

Tine o dieta buna
Daca vei avea de-a lungul vietii o dieta bogata in legume si fructe, vei avea un risc mai scazut de cancer, bine ar fi sa consumi cel putin 5-6 legume sau fructe zilnic.

Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *