Windows 10 – laptop-ul nu se inchide

La inceput, am crezut ca problema este doar la laptop-ul meu. Dadeam shutdown, aparent parea ca se inchide, dar tastatura ramanea aprinsa, iar laptop-ul ramanea intr-un fel de sleep. M-am documentat bine bine si am aflat ca problema este un driver al celor de la Intel, sau mai bine spus, asta a fost problema la mine.

Pentru a rezolva problema, trebuie urmati cativa pasi simpli:

 1. In primul rand, haideti sa vedem daca sursa problemei este aceeasi ca si la mine. Pentru a vedea asta, intrati in My Computer, dati click dreapta, intrati la Proprietes si mai apoi in Device Manager(undeva in stanga sus). Acum, cautati System Devices si apoi, in System Devices, uitati-va dupa Intel Management Engine Interface, dublu click, dupa care se deschide o noua fereastra, unde selectam Driver. Daca in dreptul la Driver Version scrie ceva gen 11.0…, inseamna ca aceasta este problema si trebuia sa faceti un downgrade la driver. In acest caz, veti da uninstall la Intel Management Engine Interface.
 2. De aici puteti descarca o versiune a driver-ului ceva mai veche, cu care nu veti mai avea probleme. Instalarea e simpla, fiind nevoie doar de cateva click-uri.
 3. Un restart dupa ce terminati instalarea si ar trebui sa scapati de problema.

In cazul in care intampinati probleme, nu ezitati sa cereti ajutor intr-un comentariu.

11 comentarii

   1. Mă gândesc că nu au o procedură exactă pentru instalare. Eu am pus la muncă, pe multe PC-uri, Windows 10 și n-au fost probleme. Acasă și la prieteni, la fel, în 95% din cazuri au fost pe Intel și mereu am urmarit sa am update-urile din Win Update.

    Bun sau Rau: Thumb up 2 Thumb down 0

 1. Buna! Pe mine nu ma lasa sa instalez acea versiune a driverului din cauza unei probleme de incompatibilitate. Error: „This computer does not meet the minimum requirements for installing the software”. Ce ar trebui sa fac?

  Bun sau Rau: Thumb up 0 Thumb down 0

  1. Intrati pe site-ul oficial al producatorului si cautati acolo modelul de laptop. In cazul in care nu va descurcati, lasati un comentariu cu modelul laptopului si voi incerca sa va ajut.

 2. Am instalat Windows 10, anterior avînd Windows 7 Premium. Cîteva zile a mers, dar la un moment dat, cînd am vrut să-l închid a rămas blocat pe fereastra de deconectare (afișează mesajul ”se deconectează”, dar nu se deconectează rămînînd blocat pe deconectare). Practic, PC-ul este blocat pe ”se deconectează”. Ce pot face ca să-l deblochez? Vă mulțumesc.

  Bun sau Rau: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *